Monday, March 28, 2011

Cinta Muka Buku ,

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan yang super awesome. Saya sangat lah gembira kerana saya telah dapat mengupload satu teaser lagu baru saya. Tajuk lagu ini adalah "Cinta Muka Buku". Heeeee~

Okay, dengar dulu. Nanti saya cerita macam mana saya boleh buat lagu ini :)


So, what do you think peeps? Okay tak? Hee Lagu ini sebenarnya dibuat sewaktu saya tengah main-main gitar. Tiba-tiba dapat satu dua kod. Dan apabila dicantumkan menghasilkan bunyi yang preety awesome gak lah. Heee~ Saya memang suka masuk bakul angkat sendiri ni. :P

Okay, so itu dari segi muzik. Dari segi lirik pula, kakak saya kata, dia dapat ilham sebab waktu saya call dia untuk mem-perdengarkan melodi tersebut, dia tengah online facebook. Waktu itu banyak budak status naik in a relationship katanya. Untuk makluman semua, kakak-kakak saya ni suka stalk orang. Hehe kan dah kantoi kat situ. Okay, berbalik kepada cerita asal, jadi kakak saya ni pun pergilah buat research pasal orang-orang yang bercinta secara online ni. So, dah dapat, tu yang lirik dia jadi macam itu :D akak saya kata, kalau dulu macam dia budak-budak tengah sibuk MySpace. Tapi sekarang tengah sibuk Facebook, tu yang jadi Cinta Muka Buku :) Lagi pun, kalau nak guna MySpace kang jadi Cinta Ruang Saya? =,=" Tak pun, cinta Friendster jadi Cinta Kawan-Ster??? -______-" Amboi, pandai kakak bergurau. Pfftt.  

So, takpelah, kita stick kepada cinta facebook, iaitu Cinta Muka Buku :"D

"KEBANYAKAN" orang boleh relate dengan lagu ini sebab benda ini memang berlaku di alam nyata. Betul tak? Betul tak? *angkat-angkat kening* hehe Tengok tu, senyum sorang-sorang. Betul lah tu :P

Okaylah, nanti saya update lagi. Saya nak update tiap-tiap harilah mulai saat ini. Huuu~ Doakan lah saya berjaya. Okay bye! Much love, Assalamualaikum!



41 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

terus download arr~ heheh

mynameismy said...

nice song syg!;)

NajwaLatif said...

kak yuyu : heeee thank you kak yuyu yang comel :)

mynameismy : Thank you kak :)

::nuRuLaDHar:: said...

nice one dear! =)

.: iEyLa :. said...

best lagu ni dik..
ni time g recording ari tu ek??
keep it up.. ;)

Muhammad Luthfi said...

mana nak dowload sume lagu u nie???

Wawa Zameri said...

ohhemmgeeee ! bestnyaaa ! :)

scarletmihuhu said...

uniq la tajuk lagu niy. good luck ya, huhu:)

Cik Ezy said...

best lagu ni..

nurfa tieya said...

nice laa lagu nie ! like it~ ^^
amazing voice .. ahakz .. jelez .. anyway, gud luck yerr .. =)))

qin said...

best la lgu ni najwa..ske!ske!
download sudah~

Ryna Tri Asmara said...

love it, najwa ! :)

nur amalina bt athman said...

wawa.......sukaaaa lagu nie...:D

Nabiel said...

terbaeks~hehehe
nice njwa..donlod trus!hehehe

bedpet said...

terbaek dari najwa! hehe. sgt kreatif :)

waniey dush2! said...

bez sgt. keep it up! :) luv ur songs.

YaNa said...

nice song..keep it up... :)

Ezzattie said...

wahh, najwa! best2! suka lah kat awak :) erk. silap. minat lah kat awak. HAHA. keep it up!

nurul ain said...

najwa,best lah lagu nieyh :)) I loike it damned much >,<

Bo0lat's Heart said...

Great song!! awesome yg teramat!! Gud Job Dear!

d.e.e.n.a.YAYA said...

tak sabar nak tunggu full song.. :)

nadeeya said...

nak lirik lagu dye ! hehe bestttt :')

siti nor najihah said...

hee,suke lgu nyh!!best<3

WEIRDOdlah said...
This comment has been removed by the author.
WEIRDOdlah said...

hai najwa! great song (:
i did share this on fb, hope u don't mind.
this sond xde relate ngan akak, but i love the music, and also the lyrics, haha that is so true eventhough i am not one of them.
i love ur voice dear <3
teruskan usaha, buck up ! :)

WEIRDOdlah said...

sond *song

aiyak, typing error ;p

Amira said...

sesedap rase ! hehe. sedap babe ! thumbs up ! ;) keep it up girl ^.^!!

nabila faryzza said...

lagu ni best! :)

3z@t! said...

lagu nie besh sngt2..skew2... <3

HAZIRAH SULAIMAN said...

love this :) cograttt . lagu nih sangat best .

Admin said...

salam,

boleh tengok lirik lagu Cinta Muka Buku kat sini

http://liriklagu.net/melayu/najwa-latif/cinta-muka-buku

Mrs.PaPaDom said...

suka sgt lagu ni. nice!

sofea syierah cayUnK aWak said...

besT sAnGaT lAGu NajWA... tErbAikK GoOD LucK ea...

intan cool said...

kak najwa....suke lah lagu akk.terbaikk.....sedap suara akk...

Farah said...

. Najwa ! Oh godness ! Saya sangat sukakan lagu ini :'D lagu dia , auww sangat comel <3 suara Najwa :') awesome ^^

Muaz Faris said...

aku suka benar lagu cinta muka buku.. terasa la pulak

http://muazfaris.com

TerMiNite said...

wahhh dah femes lah najwa

muszaffar syah said...
This comment has been removed by the author.
muszaffar syah said...

tak ada apa pun , cuma harap ada masa tuk si kecil Najwa Latif baca . Najwa Latif thank untuk lagu Cinta Muka Buku (CMB) walaupun lagu nie umum , untuk semua tapi lagu ni special untuk saya dan si manis saya . A to Z lirik lagu ni , semua kena dengan saya dengan dia . kalau oncall pun saya dan dia akan nyanyi lagu ni . sempurna lagu nie untuk saya dan dia . thank you Najwa Latif dan orang yang turut sama menyiapkan lagu CMB :) - Muhammad In .

RoseLangkawi said...

salam
even i am no longer at ur age but its nice n catchy song. keep it up will support u alwiz dik :)

celoteh mia said...

salam . .
waa . . lagu nie mmng best , tiap2 hari akak dengar ! otw to kolej smpai nk tido . . syok abis ,
sbb akak jatuh cinta pun dlm mukabuku juga :D
all the best sis . . .